Over Helga 
 
 
           
Ik woon bijna mijn hele leven al in Haarlem en heb een heerlijke jeugd gehad samen met mijn ouders en 2 broers. Als klein meisje had ik al een aantal dromen. Ik wilde heel graag trouwen en kinderen krijgen én ik wilde juf worden. Al deze 3 wensen zijn uitgekomen! Ik ben 21 jaar geleden getrouwd met Tom, mijn grootste vriend en maatje en we kregen samen 3 kinderen. Inmiddels is ons oudste al het huis uit en heeft een kindje, dus ik ben ook al oma. Eerlijk gezegd voel ik mij een gelukkig mens !  
 

Na de middelbare school ben ik naar de KLOS (de kleuterjuffenopleiding) gegaan en heb dat met veel plezier doorlopen. Inmiddels sta ik al heel wat jaartjes voor de klas, eerst voor langere tijd bij de kleuters en nu in groep 3. Na al die jaren kan ik nog steeds zeggen:" dit is waar ik gelukkig van wordt ! "

Kinderen blijven mij boeien en vooral ook die groep kinderen die op wat voor manier een beetje "buiten de boot vallen. " Een aantal jaren terug heb ik de opleiding voor Remedial Teacher gevolgd, om kinderen wat meer ondersteuning te kunnen geven en in 2010 heb ik de opleiding tot Kindercoach afgerond. Ik heb nu weer wat extra vaardigheden om beter, op deze groep kinderen, in te kunnen spelen.

 
 

 

Ook ben ik mijzelf de laatste jaren steeds meer gaan verdiepen in "Nieuwetijdskinderen" en "Hoog Sensitieve Kinderen". Ik heb het gevoel dat deze groep kinderen sterk in aantal toeneemt en dat deze kinderen zich vaak niet begrepen voelen. Omdat ik zelf een Hoog Sensitief Persoon (HSP-er) ben, is het voor mij eenvoudig om deze groep kinderen te begrijpen en aan te voelen. Ik ervaar het als een roeping om er voor deze groep kinderen helemaal te zijn en wil hen graag helpen om zichzelf te mogen en kunnen zijn in deze Nieuwe tijd.

 

Deze "roeping" was voor mij de reden dat ik naast het juf zijn nu ook mijn eigen praktijk heb opgezet, voor alle kinderen,die een zetje in de rug nodig hebben, maar met name voor kinderen van deze Nieuwe Tijd. (Nieuwetijdskinderen en Hoog Sensitieve Kinderen).
Kijkt u gerust eens verder op mijn :

Kindercoach Praktijk-Vlinders.nl


Net als bij Tom spelen de edelstenen een grote rol in mijn leven. In mijn klasje staat nu alweer 2 jaar een doos met wat steentjes, hulpsteentjes zoals de kinderen ze noemen. Het is bijzonder om te zien hoe open ze hiervoor staan. De kinderen gebruiken de steentjes intensief en voelen zich er enorm verantwoordelijk voor. Ik kijk er met verwondering naar en voel dat er een zeer bijzondere werking vanuit gaat.

Een tijdje geleden werd ik gevraagd voor een partijtje op onze stenenkamer en ik wist dat dit een belangrijke stap zou gaan worden. Ik ben begonnen met het schrijven van een aantal "stenenverhalen" voor kinderen en het eerste verhaal heb ik verteld op het feestje. Dit is een nieuw begin van iets moois, iets Lichts, waarin ik mijn steentje kan bijdragen om kinderen iets te laten ervaren, iets te laten voelen, iets te laten herinneren, dat vooral door de edelstenen in gang gezet wordt.